Kategoriarkiv: streaming

Hva er en Tv Boks

Mange lurer på hva en TV boks er. Det skal vi forklare dere her.

 

Tv Boks, eller Android mini PC som de også populært kalles, er enten en «boks», eller en «stick» som på bildene ovenfor. En «boks» er nesten alltid mer kraftig enn en stick.

Disse kobles til en TV eller en annen skjerm via HDMI kabel, som følger med når man kjøper dem. I våre øyne er de fleste «stick» mer å regne som et «leketøy», men duger fint til enkle oppgaver. Men skal man bruke dette som et mediasenter for å se TV / Film, spille spill og lignende, ja da anbefaler vi å gå for en «boks» Probox2 EX er en Android Mini PC vi uten problemer kan anbefale på det varmeste. Der får du også med en meget god airmouse helt gratis akkurat nå!

 

 

 

 

Android mini PC mediasenter

 

 

Minix A2 Fjernkontroll

Når man plugger disse i en TV kan de styres på flere måter. Man kan bruke medfølgende fjernkontroll (ofte ikke spesielt gode) man kan bruke en vanlig eller trådløs mus, som gir veldig god kontroll, man kan kjøpe en airmouse / fjernkontroll, eller man kan styre dem med trådløst tastatur. I så fall anbefaler vi et med museplate på. Logitech sitt K400 tastatur er ypperlig til dette. Men tastatur trenger man strengt tatt bare om man skal skrive mye. Man vil uansett få opp et tastatur på skjermen når man skal skrive. Akkurat som på en mobil telefon. Så da bare klikker man på bokstavene. Enkelte merker har også en «remote app» som man laster ned på sin Android smarttelefon, eller på et Android nettbrett. Så styrer man sin TV boks ved å føre fingeren over skjermen. MiniX er et ypperlig eksempel på et firma som har en slik app, som fungerer greit.

 

Minix X8-H Plus

Når man setter opp en TV Boks første gang plugger man i strøm, kobler den til TV / PC eller  Projektor med medfølgende HDMI kabel, og kobler til styre enheten man har valgt, eller bruker medfølgende fjernkontroll. Så starter man den opp, går på innstillinger og velger om man skal bruke kabel eller wifi for å koble seg til Internett.

 

Google play store på android mini PC

Når dette er gjort er man i gang. Det neste man gjør er å registrere seg en konto på Google play store. Dette for å få tilgang til apper man kan laste ned. Hele prosessen er ganske lik den man utfører på en ny smarttelefon med Android operativsystem. Når  er man i gang. Da kan man surfe på internett, lese e-post, spille spill, streame live TV fra hele verden. Også NRK, og mye sport. Bruke nettradio,  Skype, Spotify, Netflix, HBO Nordic, Viaplay og mange andre apper. Det finnes over en million apper å velge i på Google Play store. Så her er det behovet og fantasien som setter grenser. Nå skal ikke vi garantere at ALT virker på alle typer Android mini PC, da vi bruker MiniX og Tronsmart for tiden, og tar utgangspunkt i dem. MiniX  og Tronsmart Mini PC kan du kjøpe hos samok.no eller andre. Vi anbefaler samok.no, da de har meget god service og oppdaterer sine TV bokser til siste firmware. Dette gjør de helt gratis før de sender deg den. Så da er du sikker på å få den levert med siste versjon av operativsystemet. Seriøse leverandører som Tronsmart og MiniX slipper slike oppdateringer med jevne mellomrom. MiniX har nå kommet med autoupdate, så deres TV bokser oppdaterer seg automatisk. Noe som er utrolig lettvint og smart!

 

 

 

Mange bruker disse boksene for å streame innhold de ikke får tilgang til på en vanlig TV. F. eks Arabisk, Asiatisk, Amerikansk og Engelsk TV. Og mange streamer mye sports sendinger med dem. Dette er disse TV boksene perfekte til. Men man bør ha en ok Internett linje. Ellers kan man oppleve å ikke få full kvalitet på sendingene, eller oppleve hakking. Men dette er stort sett ikke noe problem for oss i Norge, da de fleste har mer enn nok båndbredde til dette.

 

Minix X8-H Plus

 

Det er også et meget godt utvalg av spill man kan laste ned. Mange spill krever ikke annet enn at man har en trådløs mus, andre igjen krever at man har en gamepad som den nedenfor. Dette er gjerne litt mer avanserte spill som bil spill, skytespill og  spill som er litt krevende. Angrybirds kan man f. eks fint spille med bare mus.

 

Gamepad til Minix

Dette er en av de mest populære gamepad til Android Mini PC, og den fungerer svært godt. Særlig sammen med MiniX sin X8.

 

cropped-tv-boks.jpg

 

Airplay er en app som MiniX legger ved helt gratis om du kjøper mini PC fra dem. Den kan også kjøpes for noen få $ i Google play store. Den lar deg overføre innhold trådløs fra dine apple produkter. Så kommer disse opp på TV skjermen. Android har også en slik funksjon som heter wifi direct. Da speiler du innholdet fra skjermen på ditt nettbrett, eller smarttelefon rett til TV skjermen. Noe som er svært praktisk. Dette fungerer dessverre ikke like bra på Samsung og Sony produkter, da de har valgt å lage sin egen løsning for dette.

 

Med XBMC blir din android TV boks et virkelig mediasenter

 

Man kan nesten ikke snakke om Android Mini PC uten å nevne XBMC, som er et svært nyttig program om man skal bruke sin TV boks som mediasenter. Dette er et gratis program som lar deg legge inn enorme mengde med plugins. Man kan f. eks legge inn NRK plugin for å se NRK, en annen plugin for å se TV fra forskjellige land osv. Mange av disse kan man også laste ned som apper, men med XBMC får man samlet alt på et sted. Setter opp lyd og bilde et sted og mange andre ting som gjør at det er praktisk og bruke dette programmet. XBMC har også mange plugins som det ikke finnes apper til. Så vi anbefaler å sette seg inn i XBMX om man skal få fult utbytte av sin Android mini PC. Men man kan fint klare seg uten også!

 

Når det kommer til kvalitet på lyd og bilde står disse produktene på ingen måte tilbake for mer tradisjonelle lyd og bilde kilder. Kjøper man en skikkelig kabel, gjerne optisk, (koster fra 100 – 500 kr) så får man meget god lyd. Man kan kjøre passtrough på lyden, slik at den prosesseres av en forsterker istedenfor i boksen. Mange bokser har Spidf, DTS og andre ting de som er mer inne i lyd kjenner til. Man kan også bruke den mot en surroundforsterker. Bruker man en optisk kabel får man «CD lyd» på Spotify om man endrer til høyeste kvalitet under innstillinger i Spotify.

 

Bruk spotify på din android mini pc

 

Dette var vel omtrent det vi hadde å si om Android mini PC, / TV boks. Vi håper du er litt klokere nå! Som du sikkert har forstått har en Android Mini PC et enormt potensiale, og den viser deg alt på TV skjermen din, istedenfor å se det på et nettbrett, eller en smart tlf. En Android mini PC er et selvstendig produkt, og er ikke avhengig av en smarttelefon, PC eller nettbrett, som f. eks Google Chromecast. Den koster litt mer, men gir deg også et enormt utvalg i apper og muligheter. Vi vil anbefale samok.no om du skal kjøe deg en Android Mini PC. De har holdt på med dette i mange år, har meget god sevice og support, er en 100% Norsk nettbutikk, med lager i Norge. Og derfor rask levering. De har også meget lave priser, og oppdaterer firmware til siste versjon for deg gratis, Og de hjelper deg gjerne pr tlf eller e-post om du har spørsmål eller det er ting du ikke får til. Vi ser derfor ingen grunn til å ikke handle hos Samok.no Uansett, om du kjøper deg en Android mini PC håper vi du blir like fornøyd med produktet som det vi er. Vi bruker den hver eneste dag. Til alt fra streaming av NRK, Spotify, utenlandske TV kanaler, Facebook, e-post og mye annet. Det er en spennende verden og utforske, og gir deg garantert mye underholdning!

Streaming av Tv sendinger og film

Med en android mini PC kan du streame TV kanaler og film rett på din TV
Streame TV kanaler og film

Vi gjør oppmerksom på at det strides om det er lov å streame TV, Film og Sport. Men de fleste har vel konkludert med at det er de som legger ut dette som gjør noe ulovlig. Å se på er nok mer i gråsonen. Vi oppfordrer ingen til å gjøre noe ulovlig, og her linker vi kun til tjenester. Så får den enkelte avgjøre om de ønsker å benytte dette eller ikke. Vi oppfordrer ingen til å bryte Norsk lov!

 NTV er en av mange tjenester som er svært populær! Denne koster noen kroner pr mnd, men gir et enormt utvalg av TV kanaler. Velger du ultimate pakken får du over 200 TV kanaler. Også Norske. Med NTV kan du se alle Skandinaviske kanaler av interesse, og mange sportskanaler og noen filmkanaler.

I dag er det mange som streamer innhold til sin TV. Mange gjør dette med en Android mini PC, også populært kalt TV boks, Mediasenter, Android Mini PC,  og mye annet. Mange streamer TV sendinger med en slik TV boks. Noen streamer også filmer via Netflix, HBO, Viaplay og lignende tjenester. Mange gjør dette direkte på TV via apper som allerede er lagt inn i TV når man kjøper dem. Så hvorfor skal jeg da kjøpe en «TV boks» spør mange seg. Jeg har jo allerede dette på TV. Og det stemmer jo forsåvidt. Men det er allikevel mange fordeler med en Android Mini PC. For det første kan man med en Android Mini PC / TV boks, selv velge hva man vil streame. Man vil ofte streame ting som ikke allerede ligger på sin egen TV, eller man har kanskje en eldre TV som ikke har apper for streaming (smart TV) eller det kan være andre grunner. Ofte er grunnen at man ønsker et bredere utvalg enn det man finner på sin egen TV. Kjøper man seg en Android Mini PC står man meget fritt i sine valg. Man kan også laste ned over 1 million apper fra google Play store, og ikke minst man kan bruke det meget populære programmet XBMC til å streame både musikk, TV sendinger og film. Både over nett og lokalt. XBMC er et genialt program som lar deg legge inn diverse plugins etter eget ønske. Veldig mange av dem gir deg gratis tilgang til å stream både vanlige TV kanaler som NRK og mange andre..  Både Norske og utenlandske. I tillegg får du tilgang til et enormt utvalg av utenlandske TV kanaler man ikke får sett i Norge. og ikke minst masse musikk og sport. Skal du kjøpe en Android Mini PC vil du garantert få enormt mye glede av XBMC, og vanlige apper som f. eks NRK som også gir deg tilgang til NRK sitt enorme arkiv. Dette i tillegg til NRK 1, 2 og 3 live sendinger. Mange spør om råd når det gjelder TV bokser. Det vi i alle fall med en gang kan si er, kjøp kvalitet! Noen kjøper seg en liten stick, som ikke duger til stort annet enn å irritere deg. De har ikke nok datakraft (CPU) og de har dårlige «skjermkort»  (GPU) I tillegg er ofte antenne i de billigste stickene på markedet helt elendig. Legg derfor noen kroner i dette. Det har du igjen for i lengden. Det er nok av Android sticks og bokser som ligger i skuffer og skap fordi folk har kjøpt billige ting som rett og slett ikke duger til jobben de skal gjøre. Et merke som har fått mye god omtale og gjort det meget bra i tester de siste årene er MiniX. De lager både stick, og Android mini PC, TV bokser, som er en liten boks man setter på bordet. De fleste av dem har ekstern antenne og meget god dekning på WIFI. I tillegg har de inngang for kabel om man ønsker å kjøre dette via kabel istedenfor WIFI. En seriøs og god leverandør av Android mini PC i Norge er samok.no. Der får du kun de beste Android boksene, og meget god support om du trenger hjelp. De fører merker som MiniX og Tronsmart. Sistnevnte er meget god bokser, men litt rimeligere enn MiniX, som går for å være det beste på markedet! Hos Samok.no hjelper de deg gjerne også å legge inn en pakke fra NTV.MX i XBMC. Dette forutsetter at du bruker denne linken og  kjøper Ultimate NTV pakken. Den koster litt over 200 kr pr mnd, og gir deg over 200 TV kanaler. Det forutsetter selvfølgelig at du kjøper en Android mini PC av dem, så fikser de dette før de sender den til deg. De oppgraderer også alle sine Android Mini PC til siste firmware før de sender dem ut til kundene.  Dette gjør de helt gratis! De hjelper deg sikkert å legge inn andre plugins i XBMC også, om du ønsker det. En annen utrolig kjekk ting er at flere og flere lar deg laste ned innhold på din Android boks. F. eks Viaplay tillater nå dette. Skal du på hytta, i båten eller andre steder hvor du kanskje ikke har så stort utvalg av TV kanaler, om noen i det hele tatt. Ja da laster du ned noen filmer, serier eller programmer på din Android Mini PC og tar den med deg. Så er TV kvelden reddet!   Det finnes masse man kan streame gratis på nett, og mange har faktisk valgt å si opp TV lisensen og kun streame det de vil se på av vanlige TV kanaler. Eller de klarer seg med å streame NRK, også bruker  de i tillegg Netflix, HBO Nordic, Viaplay eller andre tilbydere. (koster penger) Man er heller ikke avhengig av en TV skjerm for å kunne streame innhold med en Android mini PC. Man kan fint bruke en PC skjerm, en projektor eller en hvilken som helst annen skjerm med HDMI inngang. Da en Android stick / Mini PC er ganske fleksibel. Nedenfor finner du et lite utvalg til streaming av TV sendinger, filmer og serier på nett Vi gjør oppmerksom på at noen av tjenestene kan kreve at du har ip adresse utenfor Norge. F. eks USA. Dette fikser du enkelt med en Android Mini PC. Det kommer en guide for dette senere! Vi gjør oppmerksom på at vi ikke står ansvarlig for innholdet på noen av lenkene, da sider hele tiden forandrer seg, og det er umulig for oss å ha oversikt over.

  • ShowBox gir deg tilgang til tusenvis av filmer og serier gratis!
  • NRK Gratis. Både live og arkiv. Har også egen Android app.
  • NTV Klikk «TV Online» og velg Ultimate NTV. XBMC tillegg.
  • FilmOn er populær når det gjelder sport og film
  • SweFlix (Svenskenes Pirat Netflix) Fungerer fint i vanlig browser.
  • SeDirekte Oversikt over kanaler fra hele verden på nett.
  • TVify Serier og filmer på nett.
  • Stream TV Guide. Masse linker til ting som kan streames!
  • TV Muse Her er det stort utvalg. Noe krever annen IP
  • FilmOn Meget bra utvalg! Mye gratis, men man kan også betale.

Flere kommer. Send oss gjerne gode forslag! Kjøper du Android Mini PC hos www.samok.no, så får du en av norges beste priser, super support og ikke minst, de oppdaterer til siste firmware for deg, helt automatisk og helt gratis. De har også svært god service. Dette er en nettbutikk vi anbefaler! Med siste firmware på MiniX vil HBO, Viaplay, TV2 Sumo, Cmore og mye mer virke uten problemer!